Tillbaka till Resatillspanien.se

Vad kostar det att hyra bil i Malaga?

En bil med mindre kapacitet kostar vanligen mellan 13-18 euro per dag.  En normalstor bil kostar vanligtvis från c:a 28 Euro per dag och uppåt. En större bil kostar oftast från c:a 45 Euro och uppåt.

Andra faktorer som också påverkar den totala kostnaden är vilken tid på säsongen du vill hyra bil i Malaga, hur mycket bränsle som går under hyrestiden samt vilken biluthyrare som du till slut bestämmer dig för.

En biluthyrare kan även begära att du betalar en deposition eller självrisk när du vill hyra bil i Malaga. Depositionen får du sedan tillbaka efter hyrestidens slut om du återlämnar bilen i samma skick som när du hyrde den. För att få reda på vad en hyrbil i Malaga kostar som du själv är intresserad av så använd dig av vår smidiga sökmotor här på sidan.

Vilka hyrbilar i Malaga finns att välja mellan?

Utbudet av fordon för hyrbil Malaga förändras under året samt beroende på vilken biluthyrare som man väljer. Vanligtvis kan du välja mellan små, medelstora och stora bilar men även bussar och lastbilar. Hybridbilar, Elbilar och sportbilar är också vanligt förekommande alternativ hos de flesta biluthyrare.

När du använder vår snabba och smidiga sömotor här på sidan så kommer du enkelt att kunna se vilka olika typer av hyrbilar som du har att välja mellan ihop med ditt pris för varje specifik hyrbil.

Vilka tillval finns vid hyrbil Malaga?

Vanligt förekommande tillval är: GPS, barnstol, bälteskudde, babysäte, wi-fi-anslutning och takräcke. Tillvalen kan många gånger variera stort mellan de olika biluthyrningsföretagen, så kom ihåg att se över detta på förhand innan du bokar din hyrbil Malaga.

Tänk även på att tillvalen många gånger inte ingår i bilhyran utan måste istället läggas till direkt vid bokningstillfället eller alternativt direkt på plats hos din biluthyrare i Malaga. Kostnaden för eventuella tillval visas under villkoren vid bokningen här på hemsidan eller i biluthyrarens kontrakt på plats.

Tänk på detta när du ska hyra bil i Malaga

  • Hur mycket bagage som ska få plats.
  • Hur många ni är som ska åka i bilen.
  • Vad som är syftet med bilhyran.
  • Hur bekvämt ni vill åka.
  • Hur mycket det får kosta.
  • Behövs tillval som barnstol, GPS, barnkudde m.m.
  • Under högsäsong behöver man vara ute i god tid med sin bokning.

Om det är tänkt att fler än en person ska köra så ska samtliga personer visa sitt körkort. Svenskt körkort gäller i hela EU. Tänk även på tidpunkterna för hämtning och lämning så att dessa matcher er ankomst och avfärd från Malaga. Behöver du som kör bilen prata i telefonen under bilfärden så använd handsfree eller stanna bilen för att prata.

Kontrollera alltid om bilen är skadad innan du lämnar den. Skulle du upptäcker repor eller annan åverkan på bilen så se alltid till att fotografera dessa och att sedan visa skadorna när bilen lämnas tillbaka.

Var förberedd genom att ha kontaktinformationen till ditt bokningsföretag med dig när du anländer till Malaga. Att ha uppgifterna på fler än ett ställe kan också vara bra om det ena alternativet för tillfället inte skulle vara tillgängligt.

Läs alltid noga igenom uppgifterna i din bokning oavsett om du väljer att göra den direkt här via vår hemsida eller om du väljer att boka din hyrbil Malaga direkt på plats. Innan avfärd från Sverige så kom alltid ihåg att se till att du har ett körkort som är giltigt under den tid som du vill hyra din bil i Malaga,

Vad finns det för likheter och skillnader mellan att köra i Sverige och Spanien?

Vägarna är vanligtvis mycket väl underhållna i Spanien där många av motorvägarna till skillnad mot i Sverige är belagda med vägtullar. Större och medelstora städer har ofta en hel del rondeller, i vilka det alltid är bra att vara extra försiktig i.

Kommer man upp i bergen så är ofta vägarna smala och slingriga, ibland med liten plats för möte. Precis som i Sverige reser barn i bil i Spanien tryggt och säkert med bilstol, babysäte och bilbälte.

I Spanien så kan det många gånger även vara sämre skyltat mellan städer och olika platser än vad det är i Sverige, genom detta så kan det även vara en god investering att ha en hyrbil Malaga med GPS.

Vad är hastighetsgränsen i Malaga

Hastighetsgränsen i Malaga är densamma som i andra städer i Spanien. Du bör inte köra fortare än 50 km/h i tätorter, men tänk på att vissa tätorter har en högsta tillåtna hastighet på 30 km/h.

Den snabbaste hastigheten du lagligen får köra på motorvägar och snabbvägar är 120 km/h. Det finns många vägsträckor med radarkontroll. Utöver att hålla hastighetsbegränsningarna så var även noga med var du parkerar någonstans samt att ha en giltig parkeringsbiljett, det kan annars bli kostsamt.

Så fungerar det med försäkring för en hyrbil Malaga

Om du bokar din hyrbil Malaga via oss på Resatillspanien.se så ingår en försäkring i din bilhyra. När du bokar din hyrbil Malaga här via vår hemsida så ingår hos de flesta företag en ansvarsförsäkring, självriskeliminering,  flygplatsavgift, obegränsad körsträcka och skatt.

Om du istället väljer att boka din hyrbil Malaga väl på plats i Malaga så är det inte alltid en självklarhet att en försäkring ingår. Ta för vana att alltid dubbelkolla detta med den biluthyrare som du till slut bestämmer dig för på plats.

Lämna tillbaka hyrbilen på flygplatsen

När du ska flyga hem lämnar du snabbt och enkelt tillbaka hyrbilen på avsedd plats, en så kallad Drop-off för hyrbilar. Varje biluthyrare har en eller flera återlämningsdiskar, vilket innebär att du inte behöver gå tillbaka med nycklarna till terminalen där du hyrde bilen.

Var hittar man en hyrbil Malaga direkt på plats?

Det råder tuff konkurrens bland alla biluthyrningsföretag i Malaga. Om man absolut föredrar att boka sin hyrbil Malaga väl på plats så finns det gott om företag att välja mellan direkt på flygplatsen som det även gör i de centrala delarna av staden.

Om du vill boka din hyrbil Malaga direkt på flygplatsen så är det bra att veta om att det under högsäsong kan bli långa köer och på så vis även långa väntetider. Allra smidigast är det som alltid att boka sin hyrbil Malaga via vår sökmotor här på sidan, på så vis så har du din hyrbil redan väntandes på dig och allt går väldigt snabbt och enkelt.

Utflyktsmål att uppleva i Malaga

Det finns många platser att besöka med en hyrbil Malaga Om du är ute efter en fantastisk natur kan du åka till naturparken Sierra de las Nieves. Detta skyddade område är hem för en enorm variation av växt- och djurliv, samt några otroliga vyer. Om du vill ha något lite mer historiskt kan du ta en biltur till Ronda.

Denna antika stad är byggd på toppen av en ravin och är full av fascinerande arkitektur och kultur. Eller om du vill njuta av några av Andalusiens berömda stränder kan du åka till Nerja eller Marbella. Oavsett vilken plats du väljer kommer du garanterat att ha en fantastisk tid med att utforska allt som denna vackra region har att erbjuda med en hyrbil Malaga.

Allmänt om Malaga

Malaga är en provins i södra Spanien, i den autonoma regionen Andalusien, vars huvudstad också kallas för Malaga. Den gränsar till provinserna Cádiz i väster, Sevilla i nordväst och Cordoba i norr. 

Provinsens territorium omfattar en stor del av andalusiens kustslätt, där de viktigaste bergskedjorna är Sierra Blanca i Ronda, Montes de Málaga och Subbética-kedjan. Provinsens högsta punkt är La Torrecilla, som ligger 1 979 meter över havet.

Malagas klimat är varmt och tempererat. Den genomsnittliga årstemperaturen är 18,5 °C. På sommaren är medeltemperaturen 28 °C och på vintern 8 °C. Staden har ett medelhavsklimat med viss atlantisk påverkan. Det innebär att det har milda vintrar och varma somrar. 

Två olika klimatzoner

Provinsen Malaga är en av de mest bergiga i hela Spanien. Temperaturerna är mildare på kusten och det regnar mer. På inlandet är det varmare på sommaren och kallare på vintern. 

Málagas kustlinje är över hela 160 kilometer lång och där magiskt vackra stränder finns att hitta i exempelvis Torremolinos, Fuengirola, Benalmádena och Nerja. Några av de mest populära är El Palo, La Carihuela och La Malagueta och är några som man absolut inte får missa vid ett besök i Malaga.

Provinsen Malaga är hemvist för många arkeologiska platser. Här finns till exempel ruinerna av den romerska staden Malaca, den feniciska bosättningen Gibralfaro och det moriska slottet Alcazaba. 

Malaga är också känt för sin mat. Några av de mest populära rätterna är stekt fisk (pescaíto frito), gazpacho och pescaito a la malagueña (fisk tillagad i en kryddig tomatsås). I provinsen produceras också vin, olivolja och honung.

Invånarna i Malaga kallas “Malagueños” och är också välkända för att vara vänliga och otroligt välkomnande till alla människor. Malaga är en provins som helt enkelt har enormt mycket att erbjuda alla turister med allt från sina vackra stränder, sitt härliga klimat, fantastiska bergslandskap, intressanta arkeologiska platser och mat i absolut världsklass.

Så varför inte besöka denna underbara del av Spanien? En hyrbil Malaga är ett enkelt och bekvämt sätt att maxa sin semester och där man samtidigt får chansen att se så mycket som möjligt av den vackra omgivningen.

Hyrbil Malaga-sammanfattning

Det enklaste sättet att jämföra hyrbilar, priser, biluthyrare och hämtning/lämningstider är alltid genom att använda sig av vår smidiga och snabba sökmotor här på hemsidan. Skulle du ha ytterligare frågor eller funderingar kring din bokning så går det alltid bra att vända sig direkt till sin biluthyrare för att få snabb hjälp.

Kom även ihåg att du alltid hittar bästa pris på flyg, hotell och utflykter till resmål som exempelvis Gran Canaria, Barcelona, Mallorca, Alicante, Madrid, Torrevieja m.fl här på vår webbplats.