Så väljer du rätt resväska

När man ska ut och resa så är det viktigt att man har en bra och robust resväska så att man kan packa enkelt och smidigt. Det är också viktigt att resväskan håller för den tuffa hantering som det många gånger innebär när man ska ut och flyga. En resväska har man länge så det kan vara en god ide att lägga ner lite pengar på den. Det är ofta inte en bra ide att snåla in på priset då kvalitet och pris brukar gå hand i hand. 

Det finns massor av resväskor att välja mellan och vilken som är bäst kan vara ganska individuellt. Det finns resväskor i många olika storlekar och även i flertalet färger och mönster. Många brukar välja en resväska som är lätt att känna igen och som man kan se på långt håll. Även om en svart resväska kan vara ganska stilrent så är det många som har det och då är det inte alltid så lätt att hitta just sin väska på bagagebandet.

Tips för att välja en bra resväska

Det finns lite att tänka på när man ska välja en väska bland alla de resväskor som finns på marknaden. Det första man kan ta ställning till är om man ska välja en mjuk eller hård resväska. Det finns fördelar och nackdelar med båda valen. En hård resväska skyddar det man packar allra bäst men om den skulle gå i sönder går den oftast inte att laga och man måste köpa en ny.

En mjuk resväska väger mindre och den är också lättare att få in i hyllorna i planet om man ska använda den som handbagage. Den är också betydligt billigare att köpa än vad hårda resväskor är. De mjuka väskorna är gjorda i någon typ av nylon vilket gör att de är lätta att reparera. Oftast så är det blixtlåsen som blir skadad när det gäller de mjuka resväskorna. 

Tänk också på att resväskan ska vara enkel och bekväm att ta med sig. Det är väldigt irriterande med trasiga handtag när man ska hämta ut sin väska. Det kan vara bara att välja en väska som har ett handtag som går att fälla in. Handtaget ska helst sitta på två pinnar istället för en, det gör att det håller mycket bättre.

Välj en resväska med rätt antal hjul

Det måste vara enkelt att ta med sin resväska och den får inte vara klumpig och otymplig. Att välja en resväska med hjul är alltid en bra ide och ett av våra bästa tips. Att släpa runt på en tung resväska på flygplatsen är det ingen som vill. Det bästa är om man enkelt kan rulla den efter sig genom att hålla i ett handtag. 

Hur många hjul en resväska ska ha är det många som undrar. Ska den ha två eller fyra hjul? När det gäller mindre väskor brukar tipset vara att välja en väska med fyra hjul. Ska man köpa en större väska så bör man välja en med två hjul eftersom den då är lättare att hantera och den går inte heller i sönder lika lätt. 

Om man tillhör dem som brukar ha mycket packning med sig när man reser och resväskorna man har ofta väger en hel del kan det ändå vara smart att tänka lite annorlunda. Är packningen man har med sig tyngre än vad man själv orkar lyfta brukar man ändå rekommendera en väska med fyra hjul även om väskan är av en stor modell. Anledningen till det är att väskor med fyra hjul är mycket stadigare när man rullar iväg med dem.

Tips på bra resväska för globetrottern

Den här resväskan är framtidens väska och är tillverkad i polypropylen. Den har stilfulla detaljer som ger väskan en exklusiv look. Väskan är väldigt lätt och dragkedjan på väskan är gummibeklädd och vattentät. Dragkedjan skyddas mot slitage eftersom den ligger infälld i skalet. Väskan har fyra hjul och och den är garanterad att hålla väldigt länge. 

Köp till bästa pris

Den här resväskan har en tre års lång fabriksgaranti och är tillverkad i en skandinavisk design. Väskan är gjord i ett material som garanterar att den håller länge och den har fyra hjul som gör att den är lätt att manövrera. 

Köp till bästa pris

Här har vi en riktig klassiker när det kommer till resväskor. Den här väskan från Samsonite erbjuder en lätt resväska som är smidig att packa i och lätt att ta med sig. Den har mycket utrymme att packa i och den har många funktioner som skyddar både väskan och packningen. Den finns i fyra olika färgnyanser.

Köp till bästa pris

Den här resväskan är väldigt lätt vilket gör att man kan packa en hel del i den trots att den är så liten. Det är en robust resväska som kommer att hålla under många och långa resor. Den är gjord i textil och har en robust design.

Köp till bästa pris

Det här en resväska som man kommer att kunna få plats med mycket i när man packar. Den har ett TSA-kombinationslås som är säker när man reser till USA och som kommer att skydda sakerna i väskan. Den har fyra hjul och en mellanvägg som gör det enkelt att packa.

Köp till bästa pris

Detta är en designerväska av mjukt material som gör att den är enkel att packa i och lätt att hantera. Den har fyra hjul och den är utrustad med den senaste tekniken inom mjuka resväskor.

Köp till bästa pris

Det här är en lättviktsväska som är enkel att hantera och lätt att bära eller dra efter sig. Den har en lång livslängd och det ingår en flygskadegaranti på 7 år när man köper den här väskan.

Köp till bästa pris

Vanliga frågor och svar

Man behöver ingen nyckel. De flesta resväskor öppnas med ett kodlås. Koden väljer man själv.

Det beror på vad man ska använda den till. Ska man exempelvis ha den som handbagage på flyget, behöver man kolla upp så att måtten är godkända.

Det är väldigt olika. En stor resväska kan kosta från ca 500 kr och upp till 5 000kr. Ett medelpris för en bra resväska av hög kvalitet ligger ofta på 1500-2000kr. Det beror på storlek, märke, kvalitet samt extra funktioner som resväskan erbjuder.

En resväska brukar ha en lång livslängd. Fråga gärna när du köper resväskan hur lång garanti väskan har.