Att resa är en stor hobby för många och att resa till Malaga är en självklarhet för många skandinaver. Malaga är en stad på solkusten som lockar många och det är inte så konstigt. Malaga ligger på Costa del Sol och här skiner solen nästan alltid och det är därför många bokar resor till Malaga under vintern. 

Under sin resa till Malaga finns det mycket att se och mycket att göra, staden bjuder på det mesta och det är inte svårt att hitta något man tycker om.

Boende under en resa till Malaga

Under sin resa till Malaga så behöver man någonstans att bo om man inte redan har boendet klart. Det finns massor av hotell och andra boende att välja på hos resortillspanien.com och här nedan tipsar vi om några boende.

Casa rural Del Río

Här bor man enkelt och mysigt på en lantgård cirka sex kilometer från den botaniska trädgården i Malaga. På det här boendet kan man boka till en frukost och ägarna talar både spanska, portugisiska och engelska. Lantgården har även en liten pool och det kostar cirka 40 Euro för två personer per natt i maj månad.

Blue Castle Malaga

Det här är ett tre-stjärnigt boende som ligger 1,3 kilometer från den stora katedralen i Malaga. Hotellet har en pool samt en terrass med vackra citronträd och en lounge som alla gäster kan utnyttja. Man får betala cirka 60 Euro per natt här för två personer i maj månad. Hotellet ligger ganska centralt och de erbjuder också frukost för sina gäster.

Hotel Soho Boutique Castillo de Santa Catalina

Det här fyrstjärniga hotellet är egentligen ett slott som erbjuder endast åtta rum. Det är litet men otroligt vackert och utsikten och vyerna härifrån är helt spektakulära. Boendet ligger 1,2 kilometer från Castillo de Gibralfaro. 

Här finns ingen restaurang och man behöver ta en taxi till restaurang och bar livet. Men omgivningarna är så fantastiskt vackra att det väger upp för allt och det är många som väljer att gifta sig här under sin resa till Malaga, på grund av dess fantastiska omgivningar. 

En natt i maj månad för två personer kostar ungefär 250 Euro.

Resa till Malaga

Att se under en resa till Malaga

Det finns väldigt mycket att se i den här staden och man kanske inte hinner med allt under sin resa till Malaga. Vi tipsar om några av de sevärdheter som vi inte tycker man bör hoppa över när man är här.

Katedralen i Malaga

Under sin resa till Malaga så får man absolut inte missa katedralen, den är visserligen ganska svåra att missa eftersom den ligger mitt i hjärtat av staden. Det är en romersk-katolsk katedral och det är den sydligaste i Spanien. Den här katedralen byggdes från 1528 till 1782 och den ligger i det område som tidigare avgränsades av en mur under medeltiden. 

Om man går runt katedralen så kan man njuta av en fantastisk trädgård som tillhör Museo al Aire Libre. Här kan man bland annat få se Malagas skyddshelgon Santa Maria de la Victoria. Det kostar inte många kronor att gå in i katedralen däremot kan det vara ganska långa köer under högsäsongen. Boka in den här upplevelsen under din resa till Malaga.

Den botaniska trädgården

Även om man inte är någon människa med gröna fingrar eller något större intresse för blommor och växter så rekommenderas ändå ett besök på Botaniska trädgården under en av dina resor till Malaga. Här inne hittar man nämligen växter från hela världen och det är en fascinerande syn även för de som inte är någon växt fantast.

Inne i trädgården strosar man runt på bra stigar och låter sig fängslas av allt som trädgården erbjuder. Här finns en fin liten damm med apelsinträd runt omkring och blir man sugen på något att äta eller dricka finns här även ett cafe. Utsikten över bergen från trädgården är också fin och något man komme att minnas.

Roliga saker att göra under en resa till Malaga

Det finns massor av roliga och spännande saker att hitta på under en resa till Malaga. Det handlar egentligen bara om vilken budget man har och vilka önskemål man har. I Malaga hittar man allt från äventyr till lite lugnare aktiviteter. Här under hittar man de aktiviteter som vi vill tipsa om under en av dina resor till Malaga.

Caminito del rey - ett hisnande äventyr

Om man är väldigt höjdrädd så ska man nog tänka en extra gång innan man bestämmer sig för att gå Caminito del rey under sin resa till Malaga. Det här ett äventyr med en spektakulär utsikt. Man kan gå den tillsammans med en guide för att få en bättre upplevelse. Under den här promenaden går man hundra meter upp i luften över floden Guadalhorce. 

Som sagt så testar man verkligen sina nerver här men det rekommenderas ändå verkligen en tur här för de flesta under en av sina resor till Malaga. Den här stigen invigdes av Kung Alfonso XIII och är cirka tre kilometer lång. Stigen som kallas för El Caminito del Rey betyder kungens lilla väg.

El Chorro är också ett måste under en resa till Malaga

Om man tycker att man har sett nog av Malagas stränder, även om de är fantastiskt vackra, så kan man besöka El Chorro. El Chorro ligger precis vid Caminito del Rey och man behöver åka buss eller bil hit från Malaga city. När man kommer körande längs vägar i det Andalusiska landskapet så slås man av hur vackert det är när man börjar se El Chorro. Det påminner om en turkos damm mitt i det annars så torra och bergiga landskapet.

Väl framme så går man ner till vattnet, det finns bänkar längs vägen och vill man vandra så är det fint att göra det här. Vattnet är turkost och det är ett lugnt ställe att bada på och bara slappna av. Här finns trampbåtar till uthyrning om man vill ta sig runt i den här konstgjorda dammen. En tur hit får man inte missa under sin resa till Malaga.

Missa heller inte kulturen under din resa till Malaga

Picasso museet

Pablo Picasso, som noga alla känner till som en av vår tids största konstnärer, föddes i Malaga. Det finns ett Picasso museum här och här hittar man över 280 olika verk som är skänkta av familjen Picasso. Museet öppnade 2003 och har oändligt många besökare varje år. 

Museet har öppet varje dag från klockan 10 och stänger mellan 18.00 och 20.00 beroende på månad. Under stora delar av året kan det var en bra ide att köpa biljett på förhand för att undvika långa köer. För att alla ska få möjlighet att ta del av Picassos konst erbjuder museet gratis inträde på söndagar två timmar innan museet stänger. 

Man får inte missa ett besök på Picasso museet under sin resa till Malaga oavsett om man är konstintresserad eller inte.

Museo Automovilistico & de la Moda

Under sin resa till Malaga så är ett besök på det här museet att rekommendera oavsett om man är bilintresserad eller inte. Museet ligger i en gammal tobaksfabrik och har en spektakulär utställning som lockar många besökare varje år. Här hittar man fler än åttio olika fordon från 1800 talet och fram tills idag.

Är man dessutom modeintresserad och tycker att modets utveckling är spännande så kan museet locka även dig. Vid bilarna från olika tidsepoker finns nämligen dockor med Haut Cuture kläder från samma tid som bilarna. Det ger detta museum en särskild prägel och gillar man de gamla tiderna kommer man att älska det här museet. Så missa inte detta under någon av dina resor till Malaga.

Ät gott på din resa till Malaga

Under sina resor till Malaga ska man äta och det ska vara god mat. Här nedan tipsar vi om två restauranger som är värda ett besök.

La Alacena de Francis

Den här restaurangen är väldigt liten så vill man äta här bör man boka bord på förhand. Trots att den är så liten serverar den fantastisk mat och erbjuder en familjär känsla. Maten är enkel men mycket vällagad och på menyn finns det både spanska, ryska, engelska och franska rätter att välja mellan. Missa inte denna pärla under en resa till Malaga.

Anyway WineBar

Det här är en vinbär som erbjuder en avslappnad och enkel atmosfär som passar de flesta. Här kan man njuta av över hundra viner på glas och de har också en härlig meny att kombinera vinet med. Vill man avsluta kvällen med lite goda cocktails kan man göra det här. Ett besök här bör bokas in under någon av dina resor till Malaga.

Andra populära spanska resmål

När du vill boka en resa till Spanien så gör du det alltid billigast och smidigast via vår sökmotor här på Resatillspanien.se. Här kan du bland annat hitta flyg från endast 399:- till resmål som Kanarieöarna, Barcelona, Alicante, Madrid, Mallorca m.fl.