Hitta din resa till Lanzarote hos Resatillspanien.se

Om du söker en annorlunda destination för din nästa semester, varför inte resa till Lanzarote. Lanzarote är en av de 7 öar som Kanarieöarna omfattar och är känd för sitt behagliga klimat och stränder bland annat. Att resa till Lanzarote är att upptäcka en vulkan ö där befolkningen vet hur man kan ta fördel av vulkanen i sitt dagliga liv. Ta en tur under din resa till Lanzarote och se hur vinrankorna växer ur kratrarna och ger en speciell smak till öns lokala viner.

Boende på Lanzarote

Att resa till Lanzarote är bekvämt och lätt eftersom flygplatsen ligger på mitten av ön och transporten därifrån till hotellet är relativt nära oberoende om du ska till norr eller söder. Om du söker långa härliga stränder och att njuta av solen kanske den södra delen passar bättre även om den norra delen också erbjuder fantastiska stränder. Här på sajten kan du finna massor av boendemöjligheter som resor till Lanzarote erbjuder.

Är du ute efter ett romantiskt hotell med fantastiska badbassänger och relax bör du ta en titt på La Isla y El Mar som ligger vid Puerto del Carmen i södra delen av Lanzarote. Ett femstjärnigt hotell för vuxna bara som erbjuder allt vad en lyxsemester kan innebära. Hotellet har olika typer av rum med egen simbassäng och terrass, naturligtvis en fantastisk restaurang där du kan välja mellan á la carte, buffet eller gå till poolen och ta något enklare vid chill out baren. Det finns också ett SPA som har all typ av service och ett gym om du vill träna under din resa till Lanzarote.

Vill du kanske bo vid huvudstaden Arrecife på resor till Lanzarote, ta en titt på Apartamentos Islamar Arrecife. Rummen erbjuder en härlig balkong och ligger 50 meter från stranden El Reducto där du kan njuta av en fantastisk vy medans du äter frukost. Nära till strand, parker och centrum med många trevliga restauranger.

Om du reser till Lanzarote med familjen är Costa Teguise perfekt, straxt norr om huvudstaden Arrecife. Här kan du finna allt för en semester, lugna badstränder, vattenparker, affärer, golfbanor och alla typer av vattensporter. Hotell Bungalow Yoaa ligger 750 meter från stranden och har badbassäng, bar, trädgård, och aktiviteter för barn. I närheten finns flera restauranger om du inte vill laga mat i din bungalow som förövrigt är fullt utrustad.

Sevärdheter på Lanzarote

Under din resa till Lanzarote är det värt att göra en utflykt till nationalparken Timanfaya som också kallas för eldbergen. Naturen runt omkring liknas vid platen Mars med rödfärgad jord och låg växtlighet. Eftersom det är en naturpark är inte hela området på 5000 hektar öppet för besökare men du har all möjlighet att rida på en dromedar och se naturen runt vulkanen och bland annat gejsrar. Det finns flera sätt att se nationalparken om du inte vill upp på en dromedar. Bekväma bussturer som tar 40 minuter eller helt enkelt gå till fots.

På norra delen av ön kan du finna Jameos del Agua som är ett center som kombinerar konst, kultur och turism på ett mycket annorlunda sätt. César Manrique kommer du att höra talas om under resor till Lanzarote, född på ön och känd målare, skulptör och artist, och han är en av utformarna av Jameos del Agua som består av tre tunnlar eller grottor under vulkanen La Corona. Eftersom centrat ligger under vattenytan finns flera områden med klart vatten vilket gör att ljud och musik får en ljuvlig klang. I ett av utrymmena finns en restaurang som vissa kvällar erbjuder musik och mat, en fantastisk upplevelse.

Om du är vinälskare bör du ta dig till området La Geria som ligger mitt på ön. Det finns 21 olika vintillverkare på ön och vinrankorna växer ur svart rik jord som skyddas för vinden av små cirklar formade av stenar. Om du är intresserad av att besöka en eller fler vinkällare finns det anordnade vinturer med guide.

Saker att göra på en resa till Lanzarote

Straxt norr om Lanzarote finns ön La Graciosa som verkligen är värt ett besök under din resa till Lanzarote. Från Orzola i norra delen av Lanzarote går det båtar över till ön. Det sägs att du inte behöver några skor där utan kan gå barfota över hela ön, faktiskt finns det fortfarande ingen asfalterad väg. Det som lockar mest är det turkosfärgade vattnet, de vita stränderna, kanske några timmars snorkling vore något. Flera typer av vattensport som dykning, paddle surf, kayak är tillgänglig. Här bor bara drygt 700 invånare på öns 2 vita byar, Caleta del Sebo och Pedro Barba.

Lanzarote Aquarium ligger vid Costa Teguise och är det största på Kanarieöarna. Akvariet har 33 olika akvarier med hundratals olika marina arter, dels från Kanarieöarna men också tropiska arter. Du kan också se hur olika hajarter lever och är du äventyrlig kan du tillsammans med biologer och dykare få simma med levande hajar. Det finns också möjlighet för de mindre att ta del av den marina världen genom att få röra vid en sjöstjärna eller sjögurka. Akvariet är öppet varje dag mellan 10.00-18.00.

Kanske en tur med en undervattensbåt vore något nytt att prova. I Puerto Calero på södra delen av ön kan du stiga ombord en u-båt som sänker sig ned till 30 meter. Företaget hämtar upp dig vid turistområdena och tar dig till hamnen där du får säkerhetsinstruktioner och sen en tilldelad plats vid en fönsterventil ombord. Under turen ger en guide instruktioner om vad för arter och plantor du kan se, du har ocksåen digital indikator som informerar om vattentemperatur och vattendjup. Trycket i u-båten är reglerat så inte ens tryck för öronen märks. Väl tillbaka till hamnen igen kan du njuta av mat och dryck eller handla i de många affärer och marknader som finns.

Ät och drick gott på din resa till Lanzarote

Vill du bort från turiststråken och gå till en mer genuin restaurang dit dom lokala går, kan Casa La Playa i Arrieta på nordösttra delen av Lanzarote rekommenderas. Restaurangen ligger alldeles vid stranden med en stor terrass och du kan få flera olika rätter, lokala som internationella. Allt är lagat av färska varor med trevlig personal, varför inte smaka på grillad bläckfisk eller blåmusslor.

Om du är nära nationalparken Timanfaya, kan du äta gott på Mar Azul som ligger i byn El Golfo på öns västra sida. Restaurangen ligger alldeles vid havet och har två våningar eller kan du sitta ute på terrassen. Bra service och utsökt mat, smaka på färska skaldjur eller fisk. Utsikten från restaurangen vid solnedgång är mycket speciell och vacker.  

Att resa till Lanzarote utan att prova de lokala rätterna är synd, på Costa Teguise, södra delen av ön, har du Taberna el Bocadito som tillagar de mest fantastiska rätter. Många av de lokala rätterna har med fisk att göra men här hittar du också goda kötträtter. Är du vegan eller vegetarian finns det också flera rätter för dig, som vegan hamburgare eller äggplantschips. Efterrätterna är hemlagade och alla utsökta, kanske smakar det med glass av olivolja med apelsin eller fattiga riddare i Lanzarote stil (gofio mjök, banan, rom) serverad med glass och palmhonung.

Lanzarotes kultur och historia

Innan Lanzarote fick sitt nuvarande namn kallades ön för Tite-Roy-Gatra av urbefolkningen Majos eller Mahos. När upptäcktsresande Lanceloto Malocello från Italien kom till ön under trettonhundratalet stannade han där flera år under sin handelsresa och gav namn till ön. Förutom fiske och turism lever invånarna också av jordbruk och vinodlingar. 

Tack vare Lanzarotes ovanliga natur har flera filmer spelats in på ön, några kända filmer är Moby Dick, En resa till jordens medelpunkt och Gudarnas krig. Naturen, färgerna och månlandskapet som ön bjuder på har inspirerat flera filmregissörer. Under resa Lanzarote är det svårt att missa alla fantastiska kaktusar som växer på ön. Det finns en park specialiserad på kaktusar vid Costa Teguise, där du kan se mer än 4500 kaktusar från världens alla hörn. Att resa till Lanzarote är verkligen att uppleva något annorlunda utöver det vanliga.

Upplev allt det underbara som Spanien har att erbjuda

Även om en härlig resa till Lanzarote lockar många tusentals svenskar varje år så finns det mängder av andra resmål i Spanien som bara måste ses och upplevas på plats. Klassiska charterresor till andra Kanariska öar som Gran Canaria och Teneriffa, soliga Mallorca och Marbella och spännande weekendresor till städer som Barcelona, Madrid och Sevilla är bara några av alla resmål som du kan hitta till ett riktigt bra pris via sökfunktionen här på vår hemsida.