Tillbaka till Resatillspanien.se

Upplev allt det fantastiska som Spanien har att erbjuda

Spanien är ett välkänt turistmål av många olika skäl: dess fantastiskt välbevarade arkitektur och historiska sevärdheter, medelhavs atmosfären, det varierande landskapet, det goda köket och den passionerade kulturen.

Finns det för övrigt något bättre sätt att uppleva allt som Spanien har att erbjuda än att hyra en bil och ge sig ut på den öppna vägen? Hyrbil i Spanien och njut av friheten och flexibiliteten att utforska i din egen takt.

Platser att besöka i Spanien

Vilka platser ska man då besöka när man hyrbil i Spanien? Ja här kan verkligen listan göras oändligt lång med ställen och städer som exempelvis Madrid, Barcelona, Granada, Sevilla, Valencia, Malaga, Pamplona, Baskien, Mallorca, Kanarieöarna m.fl. Beroende på var du börjar din resa kan du enkelt lägga till eller dra ifrån destinationer som du vill. 

Vad ska man tänka på när man ska hyra bil i Spanien?

 • För att hyra en bil i Spanien måste du ha haft körkort i minst ett år.
 • I Spanien är minimiåldern för att hyra en bil 21 år. Förare mellan 21 och 25 år måste betala en avgift på mellan 5 och 20 euro.
 • Du måste ta med dig ett kreditkort för att kunna göra en deposition. Om du inte har något kreditkort kan du bli tvungen att betala extra försäkringsavgifter, men du hittar mer information om detta under fliken “försäkring”. För dyrare hyrbilar kan det ibland krävas två olika kreditkort. Det är viktigt att notera att betalkort (som tar ut pengar direkt från ett konto) inte accepteras som betalningsmedel för hyrbilar.
 • Vissa kräver att föraren visar upp sitt pass.
 • En bra försäkring är naturligtvis viktigt. Om du bara vill ha en försäkring för ovanliga händelser, till exempel om en backspegel går sönder, kan du lägga till den i bokningen så att du inte betalar för mycket på plats. Kom ihåg att ha med dig ett kreditkort för att betala en eventuell deposition.

Hyrbil Spanien-Hur hittar man den mest prisvärda hyrbilen?

Börja med att använda vår sökmotor som du kan hitta här på sidan. I ditt sökresultat kan du sedan enkelt och smidigt jämföra resultatet och bilarna med varandra. Större bilar och sportbilar kostar alltid mera att hyra än vad andra bilar gör.

För att hitta den mest prisvärda hyrbilen kan du även jämföra fordon med olika bränsleplaner. Om det känns omständigt och tar tid så välj en bil som har full till full täckning, på så sätt kommer du också att kunna spara pengar.

Hur går man tillväga om man önskar lägga till något vid biluthyrningen?

När du väl är i Spanien kan det vara svårt att hitta utrustning som du vill ha eller behöver till din hyrbil – så det är bäst att boka det du önskar i förväg. Många företag erbjuder en extra förare som en del av paketet, men om du vill ha mer än en extra förare ska du vara beredd på att betala mer.

En GPS  kan också vara bra att lägga till som extra kostnad på sin hyrbil Spanien, särskilt som det många gånger kan vara betydligt sämre skyltat i Spanien mot vad vi är vana vid i Sverige. Ett bälteskudde (4-11 år), bilbarnstol (1-3 år) eller babyskydd (0-1 år) kan också behövas om du inte har med dessa själv från Sverige.

Vad ska du som kör hyrbil i Spanien för första gången tänka på?

 • Du  behöver vara extra försiktig. Visa respekt och hänsyn för dina medtrafikanter och för din övriga omgivning.
 • Använd Google Maps eller GPS när du kör hyrbil Spanien för att rikta din uppmärksamhet mot vägen och minska den frustration som kan uppstå när du letar efter vägbeskrivningar. 
 • Motorväg A-7 längs den södra kusten har till exempel inga av- och påfartsramper. Bilar kör in och ut direkt i höger körfält, vilket innebär att bilisterna måste accelerera snabbt när de kör in och svänga snabbt när de kör ut. Om det är möjligt, håll utkik efter fordon som närmar sig framifrån eller bakifrån.
 • Alla större motorvägar har vägtullar som måste betalas för att få använda dem. Beloppet står vanligtvis vid infarten till motorvägen.
 • I större och medelstora städer i Spanien finns en hel del rondeller. Dessa är i allmänhet flervägs- och trafikerade i storstäderna, så var försiktig när du kör in i och ut ur en rondell.
 • Kör aldrig påverkad eller om du känner att du av en eller flera andra anledningar inte mår bra.

Hyrbil Spanien- det bästa sättet att uppleva Spanien på

Vill man få chansen att uppleva så mycket som det bara är möjligt av Spanien och allt det fantastiska som landet har att erbjuda? Ja då är det utan tvekan rekommenderat med en hyrbil Spanien. 

Via vår snabba och smidiga sökmotor här på hemsidan så kan du alltid hitta prisvärda och bra hyrbilar i bland annat Barcelona, Madrid, Malaga, Gran Canaria och Alicante, för att enbart nämna några få exempel.