Tillbaka till Resatillspanien.se

Gran Canaria-Ön med ett av världens bästa åretrunt klimat

Gran Canaria är ett av de allra första turistmålen som svenskarna upptäckte i mitten av 1950-talet. Sedan dess så är också Gran Canaria favoritresmålet som många av oss inte kan få nog av utan som vi enbart fortsätter att komma tillbaka till år efter år.

Själva ordet “Gran Canaria” har ett ursprung efter de stora hundar som en gång fanns här då Insulae Canariae betyder hundöarna på latin – så den är inte döpt efter kanariefåglar som många tror.

På grund av dess sköna och stabila klimat så går det flyg till Gran Canaria från de flesta Europeiska länder och människor vallfärdar dit som aldrig förr. 

Många väljer att ta sitt flyg till Gran Canaria i kombination med ett boende, men många väljer att bara ta en flygstol Gran Canaria och boka sitt boende separat. 

Det finns både för- och nackdelar med de olika sätten att resa – så det beror lite på vad som passar just dig. Många väljer enkelheten att ta sitt flyg till Gran Canaria som en paketresa där hotell ingår, men för andra passar det bättre att själv leta reda på sitt boende och då bara ta en flygstol till Gran Canaria. 

Hur man än väljer att ta sitt flyg Gran Canaria så kan dessa tips på boende och aktiviteter vara till hjälp när ni planerar er resa.

Flyg till Gran Canaria och spara pengar genom att boka ditt boende separat

Om du väljer det lite billigare alternativet att enbart boka ett flyg till Gran Canaria istället för att boka en paketresa så kan dessa nedanstående tips på härliga bed and breakfast med höga betyg från tidigare gäster vara ett alternativ till boende.

Santa Ana Suite & Rooms

Som har 9,2 i rating är ett bed & breakfast som ligger vid Plaza de Santa Ana och de pratar både Engelska, Spanska och Ryska på boendet som också har ett gemensamt kök, en gemensam terrass samt en lounge där de erbjuder gratis wifi i alla gemensamma utrymmen. Boendet är nära till både shopping, restauranger, barer och ett sjudande nattliv.

María y Lucía B & B

Är ett bed & breakfast med 9,3 i rating ligger i den vackra stadsdelen Vegueta som är det ursprungliga gamla delen av Las Palmas och de talar Engelska, Spanska, Franska och Italienska. De har ett gemensamt kök, gemensam lounge/TV-rum och gratis wifi på både rummen och de gemensamma ytorna – och erbjuder även tvättservice. 

Aminta Home

Har fått 9,2 i rating från sina gäster och ligger även de i vackra Vegueta. Här talar personalen Engelska, Spanska, Franska och Italienska. Förutom gemensamma utrymmen med gratis wifi så finns här både en bar och en restaurang – plus att de erbjuder tvättservice och är handikappanpassad. 

Boendet erbjuder även varierande möjligheter till rekreation. Dessa och många fler boenden hittar ni här hos oss på hemsidan och där ni även hittar hotell, hyrbilar utflykter och flyg till Gran Canaria.

Missa inte dessa sevärdheter och saker att göra på Gran Canaria

När du väl kommit med ditt flyg till Gran Canaria så är det såklart även dags att börja se sig omkring. Vi rekommenderar dessa rundturer här nedan för att få se så mycket som möjligt av Gran Canaria.

Sightseeing med båt

Ta en båttur ut runt öarna för att se på det rika djurlivet i dess naturliga miljö under vattnet, antingen uppifrån eller under däck då många båtar har fönster som vetter ut i havet. Det finns också stora möjligheter att få se både valar och delfiner på dessa turer, så glöm inte att vara redo att ta kort för att föreviga ögonblicket om de skulle dyka upp.

Ofta ingår alkoholfri dryck och en lättare förtäring under dessa resor – men det brukar även gå att köpa öl eller vin samt olika snacks. Det är också vanligt att ni kan bli hämtade och lämnade vid ert hotell – som då ingår i priset.

Njut av avslappnande massagebehandlingar

En stor del av semestern består av att njuta och att koppla av både fysiskt som mentalt. Vad kan då vara bättre än att boka en fantastisk massagebehandling hos Gran Canarias bästa massageterapeuter och massörer, det svenska teamet Den Skandinaviske Massör.

Dessa duktiga terapeuter arbetar från flera hotell i San Agustín, Play del Ingles, Arguineguin och Puerto Rico på södra delen av ön och där man är välkommen på behandling oavsett om man bor på någon av hotellen som de jobbar på eller inte. 

Ett bra tips på vägen är dock att du bokar din behandling i så god tid som möjligt (gärna innan ditt flyg till Gran Canaria) för att vara säker på att du får den tid du önskar och då massageterapeuterna och massörerna hos Den Skandinaviske Massör vanligtvis är fullbokade i minst 2-3 veckor framåt.

Se Gran Canaria från hästryggen

Detta är ett populärt och spännande sätt att se mer av landskapet. Du rider då i en mindre grupp med en ledare som tar er till fantastiska utkiksplatser på ön – så att ni kan njuta av den vilda naturen. Du rider längs med bergsstigar i sakta mak och njuter av turen, men kan även få chansen att galoppera fram genom sanddynerna.

För att åtnjuta dessa rundturer börjar det alltid med att ta ett Flyg till Gran Canaria och sedan utgå därifrån och göra det som passar just dig. För att hitta ett billigt flyg till Gran Canaria, använd vår sökmotor här på Resatillspanien.se.

Åktur med en 4W-drive Buggy

Hoppa in i en buggy för ett äventyr genom terrängen och utforska landskapen och naturen på ett fartfyllt sätt. Du kommer att resa i en konvoj efter din guide och köra en fyrhjuling med vilken du enkelt tar dig an asfalterade vägar och grusvägar. Här kör du en kraftfull buggy där det brukar ingå försäkring i priset, men också upphämtning vid ditt boende.

Hyr en E-scooter 

Gör en miljövänlig rundtur på en elektrisk skoter med en guide som visar dig många trevliga sevärdheter runtom ön. Ni åker som en mindre grupp och följer guiden som visar vägen – samt berättar om alla de platser ni besöker.

Många av de som erbjuder detta kan ge er möjligheten att stanna till i Maspalomas och rida på kameler under en halvtimme – vilket är en härlig kombination av utflykt. Precis som med allt annat du planerar att göra så börjar det med ett Flyg till Gran Canaria.

Booking.com

Njut av god mat på vackra Gran Canaria

Man kan inte leva på luft allena så när du kommit med Flyg till Gran Canaria är det dags att börja utforska det stora utbud av det internationella köket som finns i Las Palmas. Här presenterar vi två restauranger med högsta möjliga rating – fem av fem möjliga.

Rincon de Triana

Detta är en restaurang som förutom spansk mat erbjuder mat från länderna runt medelhavet, men även internationell mat. De serverar både brunch, lunch, middag och naturligtvis drycker av olika slag – men även lite lättare rätter som är anpassade för den charmiga uteserveringen. Det finns tapas, men de är mest kända för sin fisk och sitt kött.

El Almacén

Ett steakhouse som specialiserar sig på det latinamerikanska köket, och då främst det argentinska köket – vilket alla vet betyder kött, kött och mer kött. Det är ofta fullt på restaurangen så det är en rekommendation att boka bord – nästan vid samma tidpunkt som du bokar ditt Flyg till Gran Canaria. 

Förutom kött så serveras även tapas, fisk, glutenfri mat plus att de har många olika vegetariska alternativ – samt en diger vin- och drinklista. Som med alla bra restauranger är det bra att boka bord i tid och vi brukar rekommendera att göra det så fort ni bokat flyg Gran Canaria eller minst några veckor innan.

Kort om öns historia och kulturliv

Väl på plats efter ert flyg till Gran Canaria finns det några ställen att besöka med en lite annorlunda historia bakom sig.

Barrio de San Cristóbal

Fiskekvarteren i Las Palmas där livet handlade om att segla, fiska och äta. Symbolen för dessa kvarter är ett torn från år 1578 som står cirka 40 meter från land och där tidigare de kämpade mot engelska och holländska pirater som var ute efter Las Palmas rikedomar. 

Stadsdelen är 150 år gammal och har en strandpromenad, en hamn och väldigt många restauranger och barer.

Plaza de Santa Ana

det torg som finns framför domkyrkan Santa Ana ligger i de centrala delarna av Las Palmas och är ett ställe där man möts över en drink, en måltid, en kaffe eller ett parti backgammon. Och om du är på torget och njuter av det livliga folklivet kan det även vara värt att besöka själva kyrkan Santa Ana. 

Du bör även titta på de statyer av hundar som finns runt torget för att visa på var namnet Gran Canaria från början kom ifrån – nämligen Insulae canariae som betyder Hundöarna på latin.

Tejeda

Den lilla pittoreska byn Tejeda är belägen centralt på Gran Canaria och är en upplevelse i sig. Tejeda har nämligen blivit utsedd till en av Spaniens allra vackraste byar-något som man verkligen kommer att förstå vid ett besök i byn. 

Varje år i slutet av januari till början av februari så hålls en mandelblomsfestival i Tejeda just när de vackra mandelträden står i blom, det är även då som Tejeda är som allra vackrast.

 

Flyg till Gran Canaria är alltid billigast via Resatillspanien.se

Det är lätt att förälska sig i Gran Canaria då ön verkligen erbjuder något för alla smaker och intressen. Stränderna, klimatet, maten, shoppingen, kulturlivet och inte minst fantastiska människor, ja Gran Canaria erbjuder något för både stor och liten. 

Ditt flyg till Las Palmas på Gran Canaria tillsammans med hyrbilar, boende och utflykter bokar du alltid billigast och bäst via vår sökmotor här på hemsidan.